Raikkonen: Alfa je pripravila nekaj sprememb, vendar na nekatere stvari ne moremo vplivati

0

Alfa Romeo za seboj pušča neuspešno leto 2020. Kimi Raikkonen upa, da bo ekipa v naslednji sezoni konkurenčnejša, vendar priznava, da nekatere stvari niso v njihovih rokah.

Preteklo sezono sta Raikkonen in Antonio Giovinazzi za Alfa Romeo uspela privoziti le osem točk, s čimer je moštvo konstruktorski seštevek končalo na končnem osmem mestu, pred ekipama Haas in Williams.

Finec si želi, da bi bila Alfa letošnjo sezono konkurenčnejša, vendar verjame, da bo to težka naloga, saj bodo dirkalnik v večini sestavljali deli, prenešeni iz lanskega leta. Raikkonen je trenutno situacijo opisal kot precej negotovo:

“Verjamem, da nič ni zagotovljeno, saj bomo dirkali s pretežno enakimi dirkalniki, ki bodo vsebovali nekaj manjših popravkov. Upamo, da bomo nekoliko močnejši. Očitno smo zaostajali na motornem področju, vendar verjamem, da bo letošnji pogonski agregat boljši. Zaradi različnih pravil nekatere stvari niso v naših rokah, videli bomo, kje smo napredovali in kje zaostali. Morali bomo počakati, da vidimo kakšno je stanje.”

V tretjo sezono z ekipo vstopa tudi Finčev ekipni kolega, Antonio Giovinazzi, ki si želi resnejšega boja z moštvom AlphaTauri za skupno sedmo mesto. Italijan je opisal svoje želje:

“Lansko leto smo poskušali napredovati do te mere, da bi se lahko letos borili z dirkalniki ekipe AlphaTauri. Oni so naša naslednja tarča, vendar bomo videli, kaj se bo dogajalo med sezono. Želimo si, da bi imeli konkurenčnejši dirkalnik in močnejši motor, s čimer bi se lahko borili za točke na vsaki dirki.”

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje