Ocon: Abiteboul mi je vedno dal dober nasvet

0

Esteban Ocon ima za seboj uspešno sezono 2020, v kateri je prvič stopil na stopničke na VN Sakhirja, ko je bil tretji. V sezoni 2021 Ocon ostaja v Renaultu, ki se je letos preimenoval v Alpine F1 Team. Čaka ga še en izjemno uspešen ekipni kolega, pridružil se mu bo namreč dvakratni svetovni prvak, Španec Fernando Alonso.

Kljub nekaj slabšim predstavam, ko je za Ricciardom zaostal kar precej, pa francoski dirkač pravi, da nikoli ni čutil pritiska s strani šefa ekipe Cyrila Abiteboula. “Nisem čutil pritiska, da bi recimo moral doseči odmeven rezultat ali da bi moral voziti kako neverjetno dirko,” pravi Ocon.

Vrhunec sezone je za Ocona definitivno bila Velika nagrada Sakhirja, ko je v nadvse dramatični dirki osvojil drugo mesto.

“S Cyrilom sem se pogovarjal tik pred dirko in vedno me je zelo podpiral, tudi v težkih trenutkih. vedno mi je dajal dobre nasvete in to je odlično, če kaj takega dobiš od šefa ekipe tik pred dirko. Takrat si najbolj sproščen in samozavesten.”

Ocon pred dirko v Sakhirju ni imel dobrih kvalifikacij, saj se ni uvrstil v tretji del. Dirko je tako začel kot enajsti. “Tik pred dirko je Cyril prišel k meni in rekel, da bo to zanimiva dirka ter da imamo dobro strategijo. Te besede so mi res pomagale.”

Ta rezultat mu je dal samozavesti, da je lažje konča sezono ter da se bo za novo, letošnjo sezono, ki se začne v Bahrajnu še bolj zavzeto pripravljal. “Zelo pomembno je biti prepričan v svojo prihodnost, imeti stabilen um in vedeti, da lahko s svojo ekipo nekaj dosežete,” zaključuje Ocon.

Fernando Alonso velja za enega najboljših voznikov tega tisočletja. Španec se po dveletnem premoru vrača v Formulo 1. Ena Oconovih večjih želja pred sezono je prav ta, da Alonsa letos premaga, kar bi bil hud udarec za dvokratnega svetovnega prvaka. Seveda je Alonso z Renaultom osvojil oba svoja naslova, toda v ekipi se je mnogo spremenilo, saj ne dirkajo več pod imenom Renault, namreč so se preimenovali v Alpine F1. Pred kratkim je ekipo presenetljivo zapustil tudi Cyril Abiteboul. Ocon se zato globoko zaveda sprememb, zaradi katerih je ekipa skoraj nemprepoznavna glede na lansko sezono.

Ocon je kot svoj cilj izpostavil tudi to, kar je uspelo Danielu Ricciardu. Avstralec je v svoji drugi sezoni z moštvom naredil ogromen korak naprej in dvakrat stopil na oder za zmagovalce, v povsem drugačnih okoliščinah kot Ocon.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje