Giancarlo Minardi želi v Imoli močan Ferrari

0
IMOLA-giancarlo minardi
IMOLA

Nekdanji ustanovitelj moštva Minardi in trenutni direktor podjetja, ki upravlja z dirkališčem v Imoli, Giancarlo Minardi, želi, da bi Ferrari do dirke na domačih tleh ulovil pravo formo.

Globalna pandemija je ponovno vplivala na dirko v Avstraliji, saj ta ne bo gostila tradicionalnega začetka koledarja kraljice motošporta. Nova sezona Formule 1 se bo tako pričela konec marca, z dirko za VN Bahrajna. Karavana bo po dirki na Bližnjem vzhodu, odpotovala v Italijo, na dirkališče Enza in Dina Ferrarija.

Preteklo sezono je Imola prvič po letu 2006 gostila Formulo 1. Ferrari je na dirko za VN Emilije Romanje prišel v slabi formi, kar sta potrdili tudi končni uvrstitvi obeh dirkačev, saj je Charles Leclerc osvojil končno šesto mesto, njegov ekipni kolega Sebastian Vettel pa celo ni uspel uloviti deseterice.

Giancarlo Minardi upa, da bo Scuderia letošnje leto na dirkališče prišla bolje pripravljena. Italijan je za Il Resto del Carlino povedal:

“Gostili bomo prvo dirko v Evropi. To bo čas, ko bo sezona še povsem odprta. Sanje nas nič ne stanejo, zato upam, da bo bil Ferrari na dirki blizu najboljšim. S tem bo zagotovljena zabava za gledalce ne glede na to, ali bodo dirko spremljali s tribun, ali pa iz domačega naslanjača.

Na dirke v Imoli ima lepe spomine še iz časov, ko se je tu borila njegova ekipa:

Sam sem bil z ekipo prisoten na 21 od skupno 26 dirk v Imoli. To je bila dolga zgodovina vzponov in padcev, ampak še vedno se najraje spomnim našega prvega srečanja z dirkališčem leta 1985. To je bila tretja dirka sezone. Ob prihodu sem bil resnično očaran, saj nas je pričakalo polno rumeno-modrih zastav Minardija, ki so jim družbo delale italijanske trobojnice. Bilo je polno navijačev, ki so taborili v bolj ali manj nezakonitih šotoriščih ob ovinkih, ki so se zapisali v zgodovino Formule 1. Kaj takega ni mogoče ponoviti.

Poudaril je, da imajo dirke tu poseben čar:

To regija lahko ponudi zelo veliko. Vsa tukajšnja kultura in zgodovina je povezana z motošportom: na svetu ne najdete takšnega kraja.”

Zaradi trenutne situacije še vedno ni znano, ali se bo dirka lahko odvijala pred polnimi tribunami. Minardi dodaja, da so pripravljeni na različne možnosti izvedbe VN Emilije Romanje.

“Ne verjamem, da se bodo razmere v aprilu dosti spremenile, vendar smo pripravljeni na različne scenarije, zahvaljujoč izkušnjam mojih predhodnikov in tehničnem osebju Formule 1. Jasno je, da se lahko spremeni še veliko stvari, vendar že možnost, da smo uvrščeni na koledar dirk, nas dela ponosne.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje