Mercedesov motor spet najbolj zanesljiv, toda le v samem Mercedesu

0

Ni skrivnost, da Mercedesu že vrsto let zapored uspe izdelati bliskovito hiter in močan motor, vendar je nemški proizvajalec pogosto tudi najbolj zanesljiv. Tako je bilo tudi leta 2020, vendar le takrat, ko je bil motor vstavljen v Mercedesove tovarniške dirkalnike.

Če želite končati kot prvi, morate najprej končati. Gre za klišejsko izjavo, ki pa v sebi skriva bolečo resnico. Mercedes je v hibridni dobi vrhunski in to predvsem zato, ker ekipi vsako leto uspe izdelati izjemno zanesljiv motor. Čeprav je bil v sezoni 2019 Ferrarijev motor nekoliko močnejši, pa je Mercedes kljub temu zanesljivo slavil ob koncu sezone.

Dejstvo, da je bil Mercedes v lanski sezoni veliko hitrejši od Ferrarija, je seveda deloma posledica tehničnih smernic FIE, ki so Ferrari močno prizadele. Po drugi strani pa je bil Mercedes vendarle bistveno hitrejši tudi od Renaulta in Honde, čeprav se je zdelo, da sta oba proizvajalca v minuli sezoni storila velik korak naprej.

Mercedes je tako očitno dvignil moč svoje pogonske enote, vendar je hkrati izmed vseh proizvajalcev doživel največ okvar. Mercedesovi motorji so v sezoni 2020 doživeli kar sedem okvar, skoraj polovico več od Honde in Renaulta, ki sta utrpela po štiri. Okvare Mercedesovega motorja pa so prizanesle tovarniški ekipi, ki je za razliko od Racing Pointa in Williamsa sezono 2019 preživela brez večjih pretresov, saj je doživela zgolj eno okvaro.

To seveda lahko pripišemo dejstvu, da lahko Mercedes zaradi superiornega dirkalnika, svojo pogonsko enoto uporablja bistveno bolj konzervativno, kot pa si to lahko privoščita obe satelitski moštvi.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje