Mercedes naj bi bil pripravljen Lewisu Hamiltonu ponuditi samo enoletno podaljšanje pogodbe

0

Lewis Hamilton ostaja edini dirkač na startni vrsti Formule 1, ki še nima podpisane pogodbe za sezono 2021. kljub govoricam, da naj bi prišlo do velikih nesoglasjih, pa obe strani še zmeraj zatrjujeta, da je sklenitev novega dogovora zgolj vprašanje časa.

V zadnjih tednih so se pojavile navedbe, da so pogajanja med Hamiltonom in Mercedesom na mrtvi točki, zlasti zaradi Britančeve zahteve po izdatnem zvišanju plače, česar vodstvo koncerna Daimler ni pretirano naklonjeno.

Prejšnji teden je rimski časopis Corriere dello Sport poročal, da je Daimler blokiral 50 milijonov vredno pogodbo, ki so jo Britancu želeli ponuditi pri srebrnih puščicah.

Nedavno je isti časopis dodal, da je v pogajanja vstopil Ineos, ki je prejšnji mesec kupil tretjinski delež ekipe Mercedes F1 Team. Ta naj bi pomagal izpolniti Hamiltonove zahteve glede plače in tako zagotoviti obstanek Britanca v ekipi iz Brackleyja.

časopis De Telegraaf ob tem navaja vir, ki trdi, da naj bi bi Mercedes Hamiltonu pripravljen ponuditi zgolj enoletno pogodbo, saj si želi vodstvo Daimlerja pustiti odprta vrata za morebiten prihod mladega in bistveno cenejšega Georgea Russella v sezoni 2022. Hamilton si po drugi strani želi skleniti novo, večletno pogodbo.

Prejšnji mesec je vodja ekipe Mercedes Toto Wolff izpostavil, da še niso uspeli doseči dogovora o novi pogodbi, saj so dali prednost drugim nalogam. Kljub temu je bil prepričan, da bo Lewis ostal v ekipi tudi v letu 2021.

“Če vas zanima zakaj še nismo podaljšali pogodbe, je odgovor preprost. Vedno dajemo prednost uspešno opravljenem prvenstvu, saj bi nas lahko pogajanja zmotila zaradi pogosto zahtevnih razprav. Po vsem tem pa nas je ustavil še covid-19. Vse se je tako rahlo zamaknilo, vendar ni skrbi, da nam na koncu ne bi uspelo.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje