Mercedes kljub električni revoluciji ostaja prepričan o pomembnosti F1 za avtomobilsko industrijo

1

Daimlerjev predsednik in vodja Mercedesa Ola Källenius ostaja prepričan, da je Formula 1 kljub razširjenemu prehodu na električno energijo še vedno pomembna za sodobno avtomobilsko industrijo.

Medtem ko je bilo leta 2015 v Združenem kraljestvu registriranih 47.920 cestnih električnih avtomobilov, se je to število v zadnjih letih močno povečalo. Lani oktobra je bilo tako registriranih že 373.600 električnih vozil, trend elektrifikacije prometa pa se še naprej nadaljuje.

Mercedes ima v svoji ponudbi EQ vrsto električnih in hibridnih avtomobilov, vendar je Källenius odločen, da tehnologije, ki se razvijajo v F1, ostajajo pomembne za sodobno avtomobilsko industrijo.

“Verjamemo, da nam lahko vzpodbujanje elektrifikacije in preseganje tega, kar počnemo danes v Formuli 1, pomaga pri produkciji cestnih avtomobilov,” je dejal vodja koncerna Daimler.

“Pravzaprav bo AMG kmalu dobil hibride po celotni floti, vsi pa bodo vsebovali določen del tehnologije iz F1. Tu je še nori avtomobil Project One, ki ga bomo dali na tržišče v prihodnjem letu.

“Raziskave goriv z nizkimi emisijami ogljika ali neogljičnih goriv, sintetičnih goriv, bodo prav tako igrale  pomembno vlogo, kajti tudi če bomo kmalu prešli na elektriko bomo še zmeraj imeli parkirišče z več sto milijoni, nekaj milijardami vozil, ki bodo potrebovala razogljičenje in tu lahko pomembno vlogo igra tudi Formula 1.”

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
uroš

AMG Mercedes avti nimajo nič skupnega z njihovim angleškim razvojem v Angliji.