Lando Norris: V minuli sezoni sem se precej izboljšal

0
lando norris

Lando Norris verjame, da se je v svoji drugi sezoni v Formuli 1 močno izboljšal, predvsem zato, ker se ni toliko posvečal sami vožnji.

Norris je sezono 2020 začel s svojimi prvimi stopničkami v Formuli 1, ki jih je osvojil na VN Avstrije. Sezono je odlično nadaljeval z dodajanjem novih točk. Navdušil je tudi z dobrimi kvalifikacijskimi predstavami, redno se je uvrščal v tretji del kvalifikacij. Z moštvenim kolegom Carlosom Sainzom sta McLaren popeljala na tretje mesto v konstruktorskem prvenstvu sezone 2020.

lando norris f1

“Čudno je razmišljati, da začenjam že tretjo sezono v Formuli 1. Največji napredek je bila nadgradnja v primerjavi s sezono 2019. Mislim, da sem kar precej napredoval. Ni mi bilo treba vse pozornosti usmeriti v vožnjo kot sezono poprej, temveč sem lahko raziskal več stvari skupaj z mojimi inženirji. Zdi se mi, da je v Formuli 1 potrebno ne samo izboljšati vožnjo, temveč tudi druge njene vidike, ki prispevajo k rezultatom.”

Drugi dejavnik, na katerega je Norris opozoril, je bila prvotna sramežljivost pri komunikaciji in poročanju ekipi v prvi sezoni. V sezoni 2019 je bil tudi preveč pasiven s sprejemanjem stvari in sprememb.

Norris, ki se je sicer pred kratkim okužil z novim koronavirusom, pravi, da si želi še izboljšati svojo vožnjo v prihodnji sezoni, ko bo moči združil z Danielom Ricciardom. Novost bodo tudi Mercedesovi motorji.

Norris bo za nasvet, kako se spoprijeti z Ricciardom povprašal Verstappna

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje