Lando Norris: Letos bom manj dirkal na simulatorju

0

V podaljšanem premoru med sezonama 2019 in 2020 je bil Lando Norris, voznik McLarna, eden bolj aktivnih dirkačev Formule 1 na simulatorju.

Ob Russllu, Albonu in Leclercu je Norris namreč redno uporabljal Twitch, ki je ena bolj znanih strani za ‘streamanje’ oziroma igranje v živo. Dirkali so na simulatorjih, zelo popularna je bila igra F12020, ki je ena popularnejših simulacijskih in dirkaških iger nasploh. Norris si je tako pridobil ogromno občinstva.

Vendar mladi Britanec v letu 2021 namerava za simulatorje porabiti manj časa, saj si želi več časa preživeti z družino, hkrati pa se bo ukvarjal z drugim svojim hobijem, oblikovanjem čelad.

“Letos ne bom veliko dirkal na simulatorju. Želim si več časa preživeti s starši, tam pa tako ali tako simulatorja nimam. Pričakujem, da mi bo Bell (Norrisov proizvajalec čelad) poslal nekaj čelad, ki jih rad oblikujem. Vseeno se mi zdi škoda, da se ne bom toliko ukvarjal z sim dirkanjem, ker v tem uživam.”

Norrisov svojem simulatorju.
Norris v svojem simulatorju.

V resničnem svetu je bila sezona 2020 Formule 1 najuspešnejša za Norrisa doslej. Prvič je stopil na stopničke, v skupnem seštevku pa je končal kot deveti. Na vprašanje, zakaj misli, da je bilo drugo leto v športu boljše od prvega, je kot največjo izboljšavo izpostavil boljši ritem skozi celotno dirko.

Norris sicer pravi, da se lahko še kar precej izboljša. V tej sezoni bo v McLarnu vozil skupaj z Danielom Ricciardom, ki ima prav tako za seboj odlično sezono.

Lando Norris: V minuli sezoni sem se precej izboljšal

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje