Jack Aitken ostaja v pogovorih z Williamsom

0
Jack-Aitken

Jack Aitken zaradi finančnih težav ne pričakuje, da se bo naslednjo sezono vrnil v Formulo 2. Čeprav pogovori z Williamsom še vedno tečejo, ostaja odprt tudi za dirkanje zunaj družine Formule 1.

Britansko-korejski dirkač Jack Aitken je v Formuli 1 debitiral leta 2020 na VN Sakhirja. Tam je zamenjal Georgea Russlla v Williamsu, potem ko je Russell zamenjal Lewisa Hamiltona pri Mercedesu. Poleg tega je Aitken služil kot rezervni dirkač Williamsa, tretjo sezono zapored pa je dirkal tudi v Formuli 2. Sezono je končal kot štirinajsti, dvakrat pa je stopil na zmagovalni oder.

Trenutno se še odloča, kje in pri kom bo nadaljeval svojo kariero:

“Nič še ni odločeno, kaj bom počel v tej sezoni. Poglobljen sem v pogovore na kar nekaj različnih področjih dirkanja.”

Aitken je sicer z Williamsom v odličnih odnosih. Še vedno nadaljuje pogovore z ekipo o možnosti sodelovanja v Formuli 1. Verjetno pa ga prihodnjo sezono ne bomo videli v Formuli 2, saj nima dovolj finančne podpore.

“Želim ostati odprt za različne možnosti. Vozil sem že vse od Formule 3 pa do Formule 1. Na voljo so tudi druge možnosti v svetu motošporta, na primer električne serije, kot je Formula E, ali pa vzdržljivostne dirke, kot je 24 ur Le Mansa. Želim razmisliti tudi o tem.”

Aitken je priznal, da je bilo dirkanje med svetovno pandemijo covida-19 zahtevna preizkušnja:

“Če ste mlad, fit športnik boste verjetno večino časa okužbe v redu. Ampak – si lahko privoščite, da izpustite dve ali tri dirke? Verjetno ne. Tako postanete previdni, še posebej v javnosti.”

Aitkenova kariera je morda odvisna celo od odločitve Lewisa Hamiltona. Če bo Britanec ostal pri Mercedesu, so vsa mesta v Formuli 1 zasedena, če pa Hamilton konča kariero, pa se odpre še eno prosto mesto.

Verjetnost obstaja, da bi potem George Russell dobil sedež v Mercedesu, Aitken pa bi morda lahko sedel v Williamsov dirkalnik. Podobno kot letos v Sakhirju, ko je Hamilton zbolel za koronavirusom. A to so samo špekulacije, odgovor pa bomo dobili, ko bo Hamilton oznanil, ali ostaja v Formuli 1.

Kam bo prihodnost ponesla Jacka Aitkena?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje