Honda in Red Bull naj bi dosegla dogovor o prevzemu motorjev

0

Potem ko je Honda sprejela odločitev, da po koncu letošnje sezone zapusti Formulo 1, mora ekipa Red Bull poiskati alternativno rešitev. Po navedbah spletne strani The Race naj bi Red Bull in Honda dosegla dogovor, po katerem bo ekipa iz Milton Keynesa še naprej uporabljala agregate japonskega proizvajalca.

Ekipa iz Milton Keynesa bo po Hondinem umiku iz Formule 1 v sezoni 2022, najverjetneje nadaljevala z razvojem motorja japonskega proizvajalca, hkrati pa Red  Bull že zre v prihodnost, ko bi lahko moštvo rdečih bikov poleg šasije izdelalo tudi svoj agregat.

Ekskluzivno za Motorsport.com glavni svetovalec Red Bulla v F1 Helmut Marko dejal, bo ob tem ključno dejstvo, ali bo nova generacija motorjev, ki bi lahko svojo premiero dočakala v sezoni 2026 dovolj poceni, da bi lahko Red Bull izvedel naložbo.

Če se namigi uresničijo, da bo novi motor precej preprostejše zasnove, MGU-H odpravljen in bo ostal inovativen, ob tem pa bo letna omejitev stroškov znašala približno 50 milijonov, potem to ni več tako zapleteno vprašanje. Red Bull lahko vzpostavi infrastrukturo in izdela lasten motor, vendar je vprašanje stroškov ključno.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje