Hamilton: Russell ima potencial, da postane prvak

0
HAMILTON-RUSSELL

George Russell ima v Formuli 1 z Williamsom za sabo dve sezoni. Na večini dirk je mladi Britanec, kljub najslabšem dirkalniku, uspel narediti odličen vtis. Lewis Hamilton je nad Russllovimi predstavami navdušen.

Sedemkratni prvak Russllove začetke v Formuli 1 primerja z Alonsovimi. V pogovoru za revijo GP Racing je Hamilton povedal:

“Kar je Russell uspel pokazati, je podobno predstavam Fernanda Alonsa.”

Sedemkratni svetovni prvak dodaja, da večina mladih voznikov svojo pot prične v slabših ekipah, kjer imajo priložnost nadgraditi sposobnosti, narediti napake in po vsem tem tudi voditi ekipo. Russell ima do zdaj na svojem računu 38 odpeljanih dirk in 3 osvojene točke. Te so bile rezultat nadomeščanja Hamiltona v Mercedesu, ko je bil ta pozitiven na covid-19 testu.

Hamilton je pohvalil njegov dosežek:

“Menim, da je bilo čudovito opazovati, kako se je soočal z vsem in izkoriščal dirkalnik do te mere, da ga je pripeljal v Q2 in z njim dosegal odlične rezultate.”

Lewis je ravnokar dopolnil 36 let, tako da Britanci potrebujejo novo zvezdo v Formuli 1. Ali lahko Russell stopi po poti svojega rojaka?

“Resnično sem navdušen nad njegovimi sposobnostmi, ves čas se razvija. Verjamem, da je on prihodnost tega športa. V to kategorijo lahko uvrstimo več voznikov, ampak najbolj se veselim opazovati, kako bo on napredoval. Ne dvomim, da ima potencial za bodočega prvaka.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje