Button: Schumacher ni imel Hamiltonove surove hitrosti

0
SCHUMACHER-HAMILTON

Nekdanji dirkač Formule 1 in Hamiltonov moštveni kolega iz McLarna, Jenson Button, je dejal, da je Lewis verjetno najhitrejši voznik v zgodovini, kar se tiče surovega kvalifikacijskega ritma.

V pogovoru za PlanetF1 je svetovni prvak iz sezone 2009 objasnil, da Hamilton zagotovo spada v ožji izbor najboljših, vendar je zelo težko med seboj primerjati dirkače iz različnih obdobij.

“Vsekakor spada med najboljše. Formula 1 je zelo nenavaden šport. Je ekipni šport, kar se je izkazalo, ko je v Lewisov bolid vskočil George Russell. Običajno se je z Williamsom kvalificiral na 15. ali 16. mesto, nato pa je z Mercedesovim dirkalnikom prišel tik za Valtterijem Bottasom in skoraj ponovil Lewisov dosežek iz prejšnje dirke.

 

Na dirki je George prehitel Valtterija in si ustvaril 9 sekund prednosti. Tako vidimo, da je težko presoditi, kdo je najboljši. Tukaj gre za celoten paket. Pomemben je bolid, voznik, strategija, zagotavljanje, da vsak mehanik opravlja svoje delo, učinkovit postanek … Potreben je skupinski napor in ravno zato obožujem Formulo 1.

 

Brezpredmetno je primerjati voznike med seboj in ugotavljati, ali so rezultati plod dirkalnika ali dirkača. Ne glede na to Lewis zagotovo spada med najboljše.”

V nadaljevanju je Button dodal, da imajo tudi odlični vozniki včasih “čudne” sezone, zaradi česar jih je še težje primerjati med seboj.

“Ne morete ga primerjati s Fangiom ali Senno, lahko ga primerjate z njegovimi sotekmovalci, vendar imajo ti po drugi strani drugačno opremo. Lahko ga postavimo ob bok Fernandu Alonsu in Sebastianu Vettlu. Seb ima za sabo čudno leto, vendar še vedno spada med najboljše. Osvojil je štiri zaporedne naslove.

 

Težko je oceniti, vendar Lewis je zagotovo med najboljšimi, še posebej na področju kvalifikacijske hitrosti. Toda dirke niso sestavljene le iz enega kroga, zato je v izbor najboljših potrebno dodati druge odlične voznike. Na primer Michaela Schumacherja zaradi njegove predanosti.

 

Njegova surova hitrost ni bila enaka Hamiltonovi, vendar je bil izjemno predan in je vložil veliko dela. Nekatere njegove poteze na dirkah so bile vprašljive, toda Lewis mi je vseč ravno zaradi njegove neposrednosti. Je odličen dirkač, odličen v dirkanju kolo ob kolesu in nikoli ne prekrši pravil. Gre za pravičnega voznika.”

Hamilton: Nikoli si nisem predstavljal, da lahko presežem Schumacherjeve rekorde

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje