Bo Aston Martin ponovno kopiral Mercedesov dirkalnik?

0
ASTON MARTIN LOGO

Aston Martin namerava naslednjo sezono z novim dirkalnikom storiti velik korak naprej, saj bo ekipa kopirala Mercedesovo zadnje vzmetenje, ki se je lansko leto izkazalo za izredno učinkovito. Pri moštvu zagotavljajo, da bodo tokrat to storili po pravilih.

Racing Point je lansko sezono presenetil karavano Formule 1 z dirkalnikom, ki je bil videti identičen tistemu, s katerim je Mercedes leto poprej pobral oba naslova. Ekipi so zaradi kršenja pravil, v konstruktorskem seštevku odvzeli 15 točk in ji dodelili visoko denarno kazen (400,000 EUR). FIA je v želji, da bi v bodoče preprečila takšne dogodke, poostrila pravila, vendar Aston Martina to trenutno ne ovira.

Binotto opozarja na konkurenčno prednost Aston Martina

Ekipa Lawrencea Strolla bo sledečo sezono na svojem dirkalniku lahko uporabila veliko Mercedesovih delov. Lansko sezono so srebrne puščice predstavile novo zadnje vzmetenje, ki je ekipi omogočilo narediti občuten korak naprej, saj je ustvarilo veliko več potisne sile. Podobnega napredka se nadejajo tudi pri Aston Martinu, saj moštvo namerava uporabljati isto vzmetenje kot Mercedes. Ker pravila FIE vzmetenja ne navajajo kot del, ki ga mora vsaka ekipa razviti sama, bo Aston Martin takšno potezo lahko izvedel povsem legalno. Moštvo s tem tudi ne bo izgubilo razvojnih žetonov, kar jih bo le še približalo Red Bullu.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje