Binotto: Ne obžalujemo, da nismo pripeljali Hamiltona

0

Šef Ferrarija Mattia Binotto meni, da v ekipi ne obžalujejo, ker niso v Maranello pripeljali Lewisa Hamiltona. Odločitev, da Sebastiana Vettla nadomestijo s Carlosom Sainzom naj bi bila tako po njegovem prepričanju pravilna.

Leta 2019 so pri italijanskem časopisu Gazzetta dello Sport razkrili, da je bil Britanec med tisto sezono dvakrat v pogovorih s Scuderio. Sedemkratni prvak je kasneje tudi sam potrdil, da so se pogovori odvijali na sedežu Ferrarija v Maranellu. Italijani so se zadeve lotili precej resno, saj so poskušali Hamiltona pridobiti na svojo stran tudi s številnimi pohvalami v medijih, ki so letele na njegov račun. Kljub premišljevanju o prestopu, Lewis ni nikoli sedel v rdeč dirkalnik, saj se je vse končalo že po nekaj začetnih pogovorih. Lansko leto je zgodbo dokončno zaključil Ferrari z razkritjem, da bo Vettla naslednjo sezono nadomestil Carlos Sainz.

V intervjuju za Sky Sports so Binotta vprašali, ali obžaluje, da niso uspeli združiti najuspešnejšega voznika v zgodovini z najtrofejnejšo ekipo v tem športu.

“Menim, da tega ne obžalujemo, saj smo sprejeli nekaj odločitev za katere mislimo, da so prave. Ekipa je veliko investirala v Charlesa Leclerca, ki je sedaj postal fantastičen voznik. V njem se skriva veliko talenta. Prepričan sem, da lahko s pravim dirkalnikom izzove Lewisa Hamiltona. Sprejeli smo poteze, katerih ne bomo obžalovali. Skupaj s Carlosom imamo močno ekipo.”

V Švici rojeni Italijan je pokomentiral odločitev, da se Ferrari razide z Vettlom:

“Mislim, da je Sebastian odlična oseba in izvrsten voznik. Skupaj smo preživeli nekaj čudovitih trenutkov, vendar je nastopil čas, ko je bilo za obe strani bolje, da gresta vsak svojo pot. Naslednjo sezono bomo imeli zelo mlado zasedbo, najmlajšo od leta 1968. Carlos in Charles sta zelo močna, nadarjena in čeprav sta mlada, imata nekaj izkušenj v Formuli 1. Z njima sem zelo zadovoljen.”

Binotto je poudaril, da bosta Sainz in Leclerc na začetku sezone v Bahrajnu imela enakovreden status, kar pa se lahko skozi leto spremeni glede na dosežene rezultate.

“Nimamo prvega in drugega voznika, ob začetku sezone bosta oba imela enake možnosti. Veseli me, da se lahko prosto borita. Kot običajno, moramo prvo zagotoviti čim več točk za ekipo, s čimer se običajno prilagodijo tudi osvojene točke dirkačev. Ekipa je na prvem mestu. Kasneje v sezoni bomo preučili kakšne rezultate dosegata dirkača in kakšne cilje lahko osvojita. Glede na to se bomo odločali, ali je potrebno sprejeti drugačno strategijo, vendar poudarjam, da bosta na začetku sezone imela enakovreden status.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje