Aston Martin zamaknil datum odprtja nove F1 tovarne za 18 mesecev

0

Z začetkom naslednje sezone se bo za Aston Martin pričelo posebno obdobje dirkaškega udejstvovanja, saj bo legendarna britanska znamka postala glavni sponzor ekipe, nekoč znane pod imenom Racing Point. Podjetje znano po izdelavi luksuznih avtomobilov, ima v načrtu tudi izgradnjo povsem nove tovarne, namenjene razvoju in izdelavi F1 dirkalnikov, vendar se datum njenega odprtja zamika v prihodnost.

Lawrence Stroll ima z njegovo ekipo Aston Martin F1 velike načrte. Leta 2018 je ob prevzemu moštva Force India najavil, da bo financiral izgradnjo povsem nove tovarne, saj je njihova trenutna v uporabi že od leta 1991, ko so v njej izdelovali dirkalnike ekipe Jordan.

Prvotna ideja je bila, da bi poslopje odprli sredi leta 2021. S tem se dela na novi lokaciji ne bi pričela pred novo sezono, vendar bi razvoj dirkalnikov lahko stekel že med poletnim premorom. Ti načrti so se zaradi zapletov zamaknili v prihodnost. Vzroke za zamudo je za Formula1.com pojasnil Otmar Szafnauer:

“Načrtov se še vedno držimo, vendar je zamude povzročila pandemija covid-19 virusa. Sedaj smo v fazi oblikovanja, ko imajo vsi oddelki možnost sodelovati in s tem izboljšati učinkovitost. Nov cilj je odprte tovarne avgusta leta 2022.”

Ekipa s selitvijo ne bo imela veliki logističnih zapletov, saj bo nova tovarna stala nasproti stare, zraven dirkališča Silverstone.

“Držimo se prvotnih načrtov. Zagotoviti moramo, da bo tovarna dovolj velika, vendar ob tem ne bomo presegli proračunskih omejitev. Verjetno bomo morali skleniti tudi nekaj kompromisov. Naš plan je, da če pride do nepredvidljivih zapletov glede proračuna, bomo vse stroške primerno prilagodili.”

Poleg nove tovarne, bo ekipa Aston Martina kmalu predstavila tudi povsem novo barvno shemo njihovih dirkalnikov. Uradna predstavitev njihovega novega bolida je napovedana v marcu.

Lawrence Stroll z Aston Martinom cilja na naslov

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje