Binotto: Marchionne je pritiskal naj raziščemo “sive” cone v pravilih

0

Ferrari se je v letošnji sezoni znašel v veliki rezultatski krizi in čeprav šef ekipe Mattia Binotto priznava, da je v Maranellu moč občutiti pritisk, le ta ni primerljiv s tistim, ko je ekipo iz Maranella vodil karizmatični Sergio Marchionne.

Marchionne je septembra 2014 postal predsednik Ferrarija, potem ko je nadomestil Luco di Montezemola in je to funkcijo je opravljal do svoje prezgodnje smrti leta 2018. V tem času je Binotto zasedel mesto tehničnega direktorja Ferrarija, sedanji vodja ekipe Ferrari pa je v F1 podkastu “Beyond The Grid” spregovoril o pritiskih, ki jih je bil deležen s strani nekdanjega šefa.

Pritisk je nedvomno bil,” je bil odkrit Binotto.

“To je bilo najtežje pri delu z njim. Pritisk je bil takšen, da ste morali imeti svoj mobilni telefon podnevi ali ponoči vedno pri sebi, ker če vam je poslal WhatsApp sporočilo, ste morali odgovoriti v 30 sekundah. To je bila njegova vrsta pritiska. Če niste takoj odgovorili na besedilo ali sporočilo, ki vam ga je poslal, potem je bil to očitno slab začetek dneva.

Življenje s telefonom ob sebi ni bilo vedno lahko. Takšen je bil zagotovo njegov način pritiska, pri čemer moraš biti kot član Ferrarija vedno buden in vedno pripravljen odgovoriti. Tudi sredi dirke mi je pisal SMS-e. Mogoče ne sredi noči, ampak zelo pogosto zgodaj zjutraj.”

Na vprašanje, ali je takšen pritisk Ferrari leta 2019 potisnil v sivo območje predpisov, kar je pripeljalo do zloglasne poravnave FIE, je Binotto dejal: “Mogoče je. Lahko bi bilo tako. Mislim, da je poskus razlage sive cone predpisov del tega športa.

“Mislim, da v tem pogledu to počnejo vse ekipe, toda potem je vprašanje ali to razlagate kot sivo ali ne. Mislim, da je to vedno meja, ki je zelo nejasna in nedoločena. Da, vsekakor je na nas pritiskal v smeri, da ta območja raziščemo v največji možni meri.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje