Zakaj bo Toto Wolff zapustil položaj šefa Mercedesove F1 ekipe

1

Šef Mercedesove F1 ekipe Toto Wolff je razkril, da se bo s položaja šefa Mercedesove F1 ekipe umaknil, saj je dolgoletno delo pustilo svoje posledice, po njegovem mnenju pa prihaja čas, ko mora v zadnjih letih dominantno moštvo prevzeti nekdo s svežo energijo.

Wolff je nedavno priznal, da že nekaj časa inzenzivno išče svojega naslednika na čelu moštvu srebrnih puščic, medtem ko bo sam prevzel drugo funkcijo.

Avstijec je v začetku letošnjega leta zatrdil, da je čas od leta 2014, ko je Mercedesu pomagal pri osvajanju naslovov v Formuli 1 terjal svoj svoj davek, sam pa je veliko časa namenil premisleku, kaj bi rad počel v prihodnosti.

Trenutno se Wolff z lastnikom Mercedesa Daimlerjem pogaja o novi pogodbi, ob tem pa ugotavlja, kakšno funkcijo bi zasedel v prihodnjem letu.

Čeprav bo kratkoročno ostal z ekipo je jasno, da razmišlja, kako najbolje prestrukturirati delovanje moštva na način, da bo sčasoma lahko predal vajeti svojemu nasledniku, ki ga že intezivno išče.

 Menim, da ima vsak šef ekipe v Formuli 1 svoj rok trajanja. Preprosto ni trajnostno narediti nekaj sto dirk in biti vseskozi najboljši. To je služba, ki vključuje približno 20 dirk, veliko potovanj in vrnitev v ponedeljek, ko imaš pisarniško službo. Lani sem opravil 250 hotelskih nočitev in 500 ur letenja. To zagotovo ni nekaj, kar bi rad počel do konca življenja. Sedaj moram samo premisliti, kako prestrukturirati ekipo, da bo lahko nemoteno nadaljevala svojo pot. Ne čutim, da bom moštvo pustil na cedilu. Sem delničar in bom ostal pri ekipi. To je tisto, o čemer smo se dogovorili z Daimlerjem, morda pa v drugi funkciji. Ali bo šlo za izvršnega direktorja ali predsednika, še nismo dorekli. Daimler mi je dal proste roke, toda preden prevzamem novo funkcijo, moram najti nekoga, ki bo vodil ekipo na 23. dirkah v sezoni.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Naj gre k ferrariju tam bi prav prišel pa še tekoče italijansko zna in je simpatizer ferrarija.