Wolff: Mercedes pod Brawnovim vodstvom je imel eno veliko hibo

1

Toto Wolff se je z Mercedesom zapisal v zgodovino, saj je s svojo ekipo osvojil sedmi zaporedni naslov svetovnega prvaka tako med vozniki, kot tudi med konstruktorji. Medtem ko nekateri menijo, da je temelje za Mercedesove uspehe postavil že nekdanji šef ekipe Ross Brawn, pa Wolff opozarja, da je imela ekipa iz Brackleya pod vodstvom njegovega predhodnika eno veliko težavo.

Leta 2009 je Ross Brawn kupil Hondino ekipo, s katero je istega leta senzacionalno osvojil naslov svetovnega prvaka. Moštvo je naslednje leto prevzel Mercedes, Brawn pa je ostal na čelu ekipe do leta 2013, ko je mesto šefa ekipe zasedel Toto Wolff.

Potem ko je Bernie Ecclestone nedavno dejal, da sta Lewis Hamilton in Toto Wolff pri Mercedesu nasledila “zmagovito platformo”, ki sta jo postavila Brawn in Michael Schumacher, pa Wolff opozarja, da ob njegovem prihodu v Brackley ni bilo vse idealno.

“Uspeh nikoli ni odvisen od ene osebe, še posebej pa to velja za Formulo 1. Dobil sem dobre temelje in Ross je dobro opravil svoje delo pri iskanju pomembnih kadrov, vendar med Anglijo in Nemčijo ni bilo dobre komunikacije. Mislim, da se Stuttgart ni nikoli zavedal, da primanjkuje finančnih sredstev in očitno je bilo, da v celotni organizaciji ni prave komunikacije.”

Wolffa jepred prihodom v Brackley opravljal delo šefa ekipe Williams, nato pa je pri Mercedesu nasledil Rossa Brawna.

Vprašal sem kaj je cilj in rekli so naslov svetovnega prvaka. Leta 2009 so kupili ekipo pod pogojem, da lahko postanejo svetovni prva1k. Opozoril sem jih, da imam enak proračun pri Williamsu, vendar s ciljem, da bi bili peti ali šesti. To je bil resen problem.”

“Nato sem govoril z Dieterjem Zetschejem in nekaterimi drugimi voditelji. Prevzeli so ekipo inme  vprašali kaj naj naredijo. Upoštevali so moj nasvet in tvegali. Moja preteklost so finance, zato sem pri raziskavi videl tudi druge luknje in so me pustili delati. Lahko bi se tudi odločili, da ustavijo financiranje. Ni bilo nobenega jamstva, da bi postali svetovni prvaki, toda kasneje smo osvojili sedem zaporednih prvenstev.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Andy

Pipo z denarjem so odprli ko so bila zagotovljena vsa jamstva da bodo onemogočali druga moštva.Tudi tiste pod mizo.