Seidl: Divja Turčija je bila zabavna, toda bistvo F1 je v izdelavi najboljših dirkalnikov

0

Šef ekipe McLaren Andreas Seidl meni, da so kaotične dirke, kot smo jo videli v Turčiji zabavne, vendar je po njegovem mnenju bistvo Formule 1 v izdelavi najboljših dirkalniov na svetu in ne v ustvarjanju kaosa na stezi.

Dirkališče Istanbul Park je zaradi povsem novega aslfalta in močnega dežja poskrbelo za izredno nepredvidljivo dogajanje predvsem v kvalifikacijah, ko je najboljši startni položaj zasedel dirkač ekipe Racing Point Lance Stroll.

Čeprav se šef ekipe Mclaren Andreas Seidl zaveda, da je bilo kaotično dogajanje v Carigradu za številne navijače zelo zabavno, pa je prepričan, da to ni smer v katero bi morala iti Formula 1.

Veliko komentarjev je bilo v obeh smereh,” je dejal Seidl o zabavi, ki jo zagotavljajo napredvidljivi pogoji. Potrebno se je vprašati ali je to kar smo videli v Turčiji pozitivno za F1? Zavedam se, da je bilo dogajanje zelo vznemirljivo, vendar smo to v preteklosti ob dežju videli že večkrat. Hkrati pa je prav tako pomembno, da ohranimo bistvo Formule 1 in to je izdelava najhitrejših dirkalnikov na svetu. Tista ekipa, ki izdela najhitrejši bolid, si zasluži biti na vrhu in obratno.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje