Raikkonen: Ferrari bo hitro rešil svoje težave

1

Nekdanji dirkač Ferrarija Kimi Raikkonen je prepričan, da bo Scuderia pred naslednjo sezono rešila težave s katerimi se sooča v letošnji sezoni.

Po dobri lanski sezoni, v kateri je Ferrari dosegel tri zmage, se je v letošnjem letu ekipa iz Maranella znašla v precejšnjem zaostanku, ki je pogojen predvsem z manjšo zmogljivostjo motorja.

Čeprav nekateri menijo, da bo rdeči dirkalnik za povratek na vrh potreboval še vrsto let, pa zadnji Ferrarijev svetovni prvak Kimi Raikkonen meni, da bo njegovo nekdanje moštvo že v naslednje letu bistveno bolj konkurenčno.

“Dolga leta sem bil voznik Ferrarija in ni prvič, da so eno leto zelo močni, naslednjo sezono pa niso konkurenčni. Leta 2008 smo se borili za naslov, leta 2009 pa sploh nismo bili konkurenčni. Vidim nekaj podobnosti s trenutnimi razmerami, saj je imel Ferrari še lansko sezono bolid, ki je lahko zmagaoval dirke. Te stvari so se zgodile tudi v mojem času pri McLarnu – eno leto smo bile konkurenčni, naslednje leto pa ne. To so stvari, ki se v F1 pogosto dogajajo in prepričan sem, da se bo Ferrari kmalu vrnil v igro.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Naslednje leto bodo imeli že najmočnejši motor 100%