O’Sullivan o Hamiltonovih zmagah: S tem dirkalnikom izgleda kot bi vozil s cigaro in z enim prstom na volanu

1

Legendarni igralec snookerja Ronnie O’Sullivan je podvomil v pozive po viteškem odlikovanju Lewisa Hamiltona, saj meni, da je njegov rojak svoje uspehe dosegel v športu, kjer vsi tekmovalci nimajo enakih pogojev.

Hamilton se je v nedeljo zapisal v zgodovino Formule 1, potem ko je osvojil svoj sedmi naslov svetovnega prvaka in tako izenačil neverjetni rekord Michaela Schumacherja.

Po izjemnem Hamiltonovem dosežku so se tako znotraj, kot zunaj sveta Formule 1 pojavili številni pozivi, da je skrajni čas, da bi angleška kraljica novemu rekorderju Formule 1 podelila viteški naziv “Sir”.

S temi pozivi pa se ne strinja legendarni igralec snookerja Ronnie O’Sullivan, ki meni, da si najvišje odlikovanje bolj zaslužijo športniki, ki tekmujejo v enakovrednih pogojih.

Ker ima dirkalnik, ki je sekundo hitrejši od ostalih, je teoretično vse kar mora premagati, njegov moštveni kolega Valtteri Bottas, ki se zdi zadovoljen s tem, da igra drugo violino”, je dejal za Daily Star.

“To ni enakovredno športu kot je tenis, pri katerem Roger Federer igra z enako opremo kot njegovi nasprotniki, ali Eliud Kipchoge, ki proti vsem teče na enaki stezi. ‘Za Lewisa je fantastično, da je osvojil sedem naslovov prvaka, toda če imate hitrejši dirkalnik, si lahko privoščite nekaj napak več kot tekmeci. To je podobno kot bi vozil s cigaro v ustih in z enim prstom na volanu.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Ja no nekja je res, vendar zgodovina F1 je vedno ista prvak je ponavadi tisti, ki sedi v najboljšem dirkalniku. In pravi instinkt kdaj moraš prestopiti v kakšno moštvo. Kar spomnimo se kje je bila ta ekipa ko je Hamlton pristopil k njim je pa res, da je tudi menda sam videl kdo vse je prišel od strokovnjakov k mercedesu…