Nov Ferrarijev motor nosi delovno ime “Super-hiter”

2

Medtem ko je šef ekipe Ferrari Mattia Binotto že potrdil, da Scuderia za sezono 2021 pripravlja povsem novo pogonsko enoto, italijanski različica Motorsport.com razkriva, da novi motor v Maranellu razvijajo pod delovnim imenom “Super-hiter.”

Novi Ferrarijev motor po navedbah italijanskega medija ne bo revolucionarni 6-valjnik, bo pa uvedel nekaj rešitev, zasnovanih za projekt 2022, hkrati pa ga bo odlikoval nekoliko manjši turbo motor, ki bo izboljšal tudi zmogljivost enote MGU-H. Novi motor naj bi imel tudi izboljšano hlajenje, skupaj pa naj bi Ferrari pridobil približno 30 konjskih moči.

Po oceni Binotta naj bi Ferrari za Mercedesom zaostajal nekaj manj kot 50 konjskih moči, Ferrari pa naj bi z novim agregatom naredil pomemben korak v prehodnem letu pred uveljavitvijo novih pravil v sezoni 2022.

Ferrari tako ne bo naredil revolucije, saj naj italijanski inženirji pod vodstvom Enrica Gualtierija ne ne bi drastično posegali v arhiteturo pogonskega sklopa, ki bo ostala bolj ali manj enaka. Ferrari bo posledično stavil na manjše popravke, povezane predvsem z napredkom pri shranjevanju in sproščanju električne energije, preostali deficit pa bo Suderia skušala pokriti z nekaterimi aerodinamičnimi rešitvami.

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zelenko

Spet ne bo nič.

Genesis

Kako je lahko povsem nov motor, če bodo samo manjši popravki?