Murray se ne strinja z O’Sullivanom : Hamilton si zasluži viteški naziv

0

V Veliki Britaniji se je razvnela vroča debata o tem, ali naj Lewisa Hamilton zaradi svojih izjemnih dosežkov prejme viteški naziv ali ne. Britanska kraljica naj bi konec leta Hamiltonu  vendarle podelila plemiški naziv “Sir”, medtem pa se na otoku še naprej krešejo različna mnenja.

Legendarni igralec snookerja pred kratkim Ronnie O’Sullivan je podvomil v pozive po viteškem odlikovanju Lewisa Hamiltona, saj meni, da je njegov rojak svoje uspehe dosegel v športu, kjer vsi tekmovalci nimajo enakih pogojev.

Hamilton se je z zmago na dirki v Turčiji zapisal v zgodovino Formule 1, potem ko je osvojil svoj sedmi naslov svetovnega prvaka in tako izenačil neverjetni rekord Michaela Schumacherja.

Po izjemnem Hamiltonovem dosežku so se tako znotraj, kot zunaj sveta Formule 1 pojavili številni pozivi, da je skrajni čas, da bi angleška kraljica novemu rekorderju Formule 1 podelila viteški naziv “Sir”.

S temi pozivi pa se ne strinja legendarni igralec snookerja Ronnie O’Sullivan, ki meni, da si najvišje odlikovanje bolj zaslužijo športniki, ki tekmujejo v enakovrednih pogojih.

Ker ima dirkalnik, ki je sekundo hitrejši od ostalih, je teoretično vse kar mora premagati, njegov moštveni kolega Valtteri Bottas, ki se zdi zadovoljen s tem, da igra drugo violino”, je dejal za Daily Star.

“To ni enakovredno športu kot je tenis, pri katerem Roger Federer igra z enako opremo kot njegovi nasprotniki, ali Eliud Kipchoge, ki proti vsem teče na enaki stezi. ‘Za Lewisa je fantastično, da je osvojil sedem naslovov prvaka, toda če imate hitrejši dirkalnik, si lahko privoščite nekaj napak več kot tekmeci. To je podobno kot bi vozil s cigaro v ustih in z enim prstom na volanu.

Drugačnega mnenja pa je teniški igralec Sir Andy Murray, ki je prestižno odlikovanje prejel leta 2016.

“Glede na to kaj je dosegel kot športnik, si to seveda zasluži. Je eden najuspešnejših športnikov v zgodovini države, hkrati pa je izredno aktiven tudi zunaj dirkaške proge. Po mojem mnenju si nedvomno zasluži odlikovanje.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje