Massa: Bojim se, da bo Alonsova vrnitev podobna Schumacherjevi

0

Felipe Massa se boji, da bi lahko vrnitev Fernanda Alonsa v Formulo 1 spominjala na tisto, ko se je leta 2010 k Mercedesu vrnil Michael Schumacher, ki po vrnitvi nikoli ni več pokazal stare forme.

Massa je v osmih letih, ki jih he preživel pri Ferrariju sodeloval tako s Schumacherjem, kot z Alonsom, Brazilec pa posledično oba svetovna prvaka zelo dobro pozna.

Čeprav Massa ne dvomi v Alonsove dirkaške kvalitete, pa je brezilec skeptičen ali bo nekdanjemu kolegu po dveh letih odsotnosti zapolniti vrzel do mlajših tekmecev.

“Fernando je fenomen, talent, ki ga je med vozniki težko najti,” je v intervjuju za AS dejal Massa, ki je zadnji dve sezoni dirkal v Formuli E.

Vendar je potrebno vedeti, da pride v ekipo, ki se ne bori za sam vrh, hkrati pa je bil odsoten kar nekaj časa. Ne gre si zatiskati oči, da lahko to negativno vpliva na njegovo vrnitev. Podobno se je zgodilo Schumacherju, ki je bil bil odsoten tri leta, nato pa se ni več vrnil na prejšnji nivo. Dejavnik je tudi starost. Fernando bo star 40 let in se bo boril z dirkači, ki so 15 do 20 leti mlajši. Kljub vsemu gre za izjemnega dirkača in za F1 je dobro, da se Fernando vrača.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje