Hamilton: Upam, da nekateri sedaj verjamejo, da sem to jaz in ne bolid

1

Lewis Hamilton je po zmagi na dežni dirki v Turčiji izrazil upanje, da je s svojo predstavo na mokri stezi nekaterim kritikom dokazal, da njegovi uspehi niso posledica zgolj superiornega Mercedesovega bolida.

Hamilton je na dirki v Carigradu z odlično vožno v dežju iz šestega startnega mesta napredoval vse do zmage, s katero je tudi formalno potrdil sedmi naslov svetovnega prvaka in izenačil rekord Michaela Schumacherja.

Ob tem ko Britanec v letošnji sezoni presega neverjetne rekorde legendarnega nemškega dirkača, je ob tem pogosto deležen kritik, da so njegovi uspehi močno pogojeni s kvalitetami njegovega dirkalnika.

Hamilton je po zmagi v Turčiji dejal, da je bil vesel, da lahko pokazal svoje zmožnosti tudi v spremenljivih pogojih.

Želim si več takšnih vikendov. Bolj kot so zapleteni pogoji, večje možnosti imam, da pokažem česa sem zares sposoben. Mislim, da so lathko tokrat vsi videli, da si zasužim svoje spoštovanje. Vsi so lahko videli kako težko je bilo, in da ni vse samo stvar dobrega bolida.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Dejansko vrednost hamltona bi videli če bi bil njegov moštveni kolega leclerk ali verstapen. Ne pa nek voznik ki v mokre zaostanke za krog in pol. Je pa Hamlton definitivno eden boljših voznikov v F1 na sploh.