Hamilton: Ni dovolj, da nisi rasist, biti moraš anti-rasist

0

Lewis Hamilton je dejal, da mu dejstvo, da je postal  najuspešnejši voznik formule 1 vseh časov ne pomeni nič, razen če lahko s pomočjo svojega statusa pomaga pri boju proti rasizmu in si prizadeva za spremembe v družbi.

Dirkač Mercedesa je z veliko zmago v Turčiji sedmič postal svetovni prvak F1, s čimer je izenačil rekord, ki ga je 14 let držal Ferrarijev šampion Michael Schumacher. Pohvalili so ga tudi kot njegov največji zagon.

“Tekmovati in zmagovati v prvenstvih je super stvar, toda kaj pa to v resnici pomeni? To ne pomeni ničesar, če ne morete prispevati k spremembam,” je v intervjuju za časnik Guardian dejal Hamilton.

V tem času ne morem molčati. Ni dovolj, da nisi rasist. Potrebno je biti anti-rasist. Morate biti proti rasizmu in podpirati ta gibanja. 

Britanec je ustanovil tudi komisijo strokovnjakov, ki pomagajo povečati zastopanost temnopoltih v avtomobilskem športu, pred dirkami v letošnji sezoni pa Hamilton sedaj že tradicionalno poklekne in s tem izrazi podporo gibanju Black Lives Matter.

“Nekateri moji dirkaški kolegi ne želijo poklekniti, medtem ko nekateri sprašujejo koliko časa bo to še potrebno početi, kar kaže na nerazumevanje celotne zadeve. Zelo simbolično je, da še naprej uporabljamo to platformo in v sveto pošiljamo to sporočilo. Pomembno je, da nadaljujemo, saj bi se lahko v nasprotnem primeru vse vrnilo v stanje, kot je bilo nekoč. Zaradi tega s tem ne nameravam prenehati.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje