Hamilton ne bo bojkotiral dirke v Savdski Arabiji: To ni rešitev

0

Formula 1 je nedavno uradno potrdila, da bo Savdska Arabija prihodnje leto premierno gostila dirko za Veliko Nagrado. Mnogi mislijo, da zaradi kršenja pravic žensk to ni pravi korak za elitni razred motošporta, F1 pa si jeposledično po potrditvi prislužila številne kritike.

Amnesty International je takoj potem ko je bilo objavljeno, da se F1 odpravlja proti Savdski Arabiji izrazila ostro nasprotovanje izvedbi dirke v državi, ki krši zlasti pravice žensk.

Felix Jakens, vodja kampanje Amnesty VB, je za The Telegraph dejal, da mora o temi spregovoriti tudi Lewis Hamilton.

Pravzaprav je to država, v kateri strašno ravnajo s človekovimi pravicami in o tem mora spregovoriti tudi Lewis Hamilton. Izjemno pomembno je, da lahko Lewis o tem poda svoje mnenje, Vendar pa ni odvisno le od voznikov, ampak od celotne družbe, da se zaveda dogajanja v Savdski Arabiji. Če bodo pravi ljudje pripravljeni dati svoje mnenje o tem, bo to morda Savdsko Arabijo postavilo pod pritisk.

Medtem ko nekateri menijo, da bi moral sam kot velik zagovornik boja proti diskriminaciji dirko v Savdski Arabiji celo bojkotirati, pa Hamilton meni, da to ne bi bila prava rešitev.

Menim, da bojkot ni prava pot. Ljudi je potrebno osveščati in to bomo najbolje storili, če bomo našo platformo izkoristili za izobraževanje in ozaveščanje o težavah ter spodbujali spremembe.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje