Hamilton: Brawn me je prepričal, da sem se pridružil Mercedesu

0
Hamilton Brawn F1

Lewis Hamilton je razkril, da ga je Ross Brawn dokončno prepričal, da se je leta 2013 pridružil ekipi Mercedes, potem ko po začetnih pogovorih z Nikijem Laudo še ni bil povsem prepričan.

Hamilton je minuli konec tedna v Turčiji osvojil svoj sedmi naslov svetovnega prvaka Formule 1, s čimer je izenačil rekord Michaela Schumacherja.

Britanec, ki je leta 2013 pri Mercedesu zamenjal prav Schumacherja je v pogovoru za Motorsport.com razkril, da ga je v prestop prepričal tedanji šef ekipe Ross Brawn.

Najprej sem se o tem pogovarjal doma v Monaku z Nikijem, ki me je povabil v moštvo. Prepričan sem, da je bil prvi s katerim sem se pogovarjal. Rekel mi je: “Moraš priti v ekipo!”

“Na začetku nisem bil nujno prepričan. Mislim, da je bil odločilen trenutek takrat, ko je Ross prišel v hišo moje mame z mano sedel v kuhinji. Popili smo čaj in pokazal mi je, kakšen je načrt za razvoj ekipe. To je bil resnično poglobljen vpogled v to kaj ekipa načrtuje in spremembe, ki jih je skušala narediti. Mislim, da me je to zares prepričalo.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje