Giovinazzi: Kimi je še zmeraj eden najboljših v F1

0

Antonio Giovinazzi je prepričan, da je njegov moštveni kolega pri Alfi Romeo Kimi Raikkonen, kljub 41. letom še vedno eden najboljših voznikov na startni vrsti Formule 1.

S 326. odpeljanimi dirkami je Raikkonen najbolj izkušen voznik Formule 1 vseh časov, z 41. leti pa je tudi daleč najstarejši dirkač na startni vrsti.

Finec je v svoji dolgi in bogati karieri do tega trenutka do tega trenutka zbral 21 zmag, 18 pole positionov in 103 uvrstitve na stopničke. Čeprav je Raikkonen priznal, da je zanj trenutno dirkanje v Formuli 1 bolj ali manj hobi, pa njegov moštveni kolega pri Alfi Romeo Antonio Giovinazzi meni, da je svetovni prvak iz sezone 2007 še zmeraj eden najboljših dirkačev na startni vrsti.

Vsako dirkanje proti Kimiju predstavlja določen pritisk, saj ga je zaradi njegovih neverjetnih izkušenj zares težko premagati. Vsak vikend sestavi skoraj optimalno, je neverjetno hiter in po mojem mnenju še zmeraj eden najboljših dirkačev v Formuli 1. Kimi je za vsakega dirkača zelo dobro merilo in vesel sem, da je prav on moj moštveni kolega.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje