Binotto bo prisoten samo v “težkih časih”

1

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je potrdil, da ne bo prisoten na prihajajočih dirkaških vikendih v Bahrajnu, kjer bo Scuderio, tako kot v Turčiji vodil športni direktor Laurent Mekies.

Binotto je prejšnjo dirko za Veliko nagrado Turčije spremljal iz Ferrarijeve tovarne v Maranellu, kjer nekdanji tehnični direktor usmerja razvoj rdečega dirkalnika za sezoni 2021 in 2022.

Potem ko so se pojavile navedbe, da Binotto ne bo odpotoval niti na prizorišče naslednje dirke v Bahrajn, je Italijan sedaj to tudi uradno potrdil.

Binotto je za Sky F1 povedal:

“Vesel sem, da mi ni treba biti na stezi. Moja vloga bo sedaj takšna, da bom prisoten samo v “težkih časih”. V Turčiji smo dosegli dober rezultat in naša dirkača sta se dobro odrezala. Oba sta dejala, da so občutki v dirkalniku boljši. Na splošno smo pokazali, da imamo konkurenčen bolid. To je najpomembnejše, saj pomeni, da razumemo smer, v katero moramo iti. Pokazali smo napredek in to je dober znak.”

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Ali pa preprosto ni dorasel svoji vlogi in je mnogo bolj uspešen kot inženir kaj je itak bila njegova vloga v preteklosti vodja razvoja dirkalnika. Če Wolf ne bo podaljšal pri mercedesu bo prišel k ferrariju kar bi bilo idealno ampak ok malo šale malo zares.