Wolff: Hamilton sedi v najboljšem bolidu, ker je najboljši dirkač

0

Šef Mercedesove F1 ekipe Toto Wolff vsem, ki trdijo, da Lewis Hamilton zmaguje zgolj zaradi izjemnega dirkalnika sporoča, da ima Britanec možnost dirkati za Mercedes, ker je najboljši dirkač v Formuli 1.

Hamilton je z zmago na veliki nagradi Eifela izenačil Schumacherjev 14 let star rekord 91. zmag v Formuli 1. Britanec je večino svojih zmag dosegel odkar se je leta 2013 pridružil Mercedesu, po mnenju Tota Wolffa pa bi bilo napačno vse zasluge pripisovati zgolj dominantnemu bolidu.

Wolff meni, da je krivično Hamiltonove dosežke pripisovati zgolj kvalitetam njegovega dirkalnika.

Po mojem mnenju to ni povsem pošteno, saj je zmagovanje dirk in zmaga v prvenstvih, v tem športu vedno ekipna igra. Kot dirkač se morate postaviti v položaj, da se znajdete v najboljšem bolidu. V F1 je veliko talentov in usposobljenih dirkačev, ki so sprejeli napačne odločitve in ne dobro premišljene. V tem pogledu se nam je Lewis pridružil leta 2013 in on je tisti, ki sedi v avtu in je sposoben z bolidom, ki mu ga priskrbimo zmagovati dirke. Kot sem dejal, gre za ekipno igro.

Brez njega najbrž ne bi mogli doseči takšnih rezultatov in enako velja zanj. Nočem dovoliti teh glasov, ki pravijo, da zmaguje zaradi Mercedesa. Vozniki, ki to trdijo, bi morali analizirati zakaj se niso oni znašli v Mercedesu. “

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje