Williams tik pred podpisom pogodbe s Perezom, Russell brez sedeža v sezoni 2021?

0

Po navedbah Formula1News.co.uk naj bi skorajšen podpis pogodbe Nikite Mazepina z ekipo Haas posledično pred vrata Formule postavil Georgea Russella, saj naj bi se pri Wiliamsu odločili za Sergia Pereza.

Novo vodstvo ekipe Williams naj bi resno razmišljalo o možnosti, da bi v svoje vrsto pripeljalo Sergia Pereza, kar bi lahko pomenilo, da bi brez sedeža ostal bodisi George Russell, bodisi Nicholas Latifi.

Ker Latifi ekipi iz Grova prinese veliko sponzorskega denarja, bi se lahko na preizkušnji našel sedež Georgea Russella. Po poročanju italijanske podružnice Motorsport.com sedež medtem s pomočjo milijonov intezivno išče Nikita Mazepin, ki naj bi bil blizu dogovora z ekipo Haas.

“Novi lastniki Williamsa želijo imeti v moštvu dva “plačljiva” voznika, ki jim bosta dala največ možnosti za dober bolid v sezoni 2022.”, navaja Formula1News.co.uk.

“Očitno vedo, da je George Russell močnejši voznik od Nicholasa Latifija, vendar verjamejo, da bodo izboljšave, ki jih lahko naredijo na dirkalniku z dodatnim denarjem [Perez in Latifi], izravnale razliko v kvaliteti voznika. “

To posledično pomeni, da bi lahko Perez svojo priložnost iskal pri Williamsu, v primeru pozitivnega dogovora, pa bi brez sedeža najverjetneje ostal George Russell. Mladi Britanec ima z Williamsom sicer sklenjeno veljavno pogodbo, toda ekipa iz Grova je v vmesnem času dobila novega lastnika, ki bi lahko v skladu z novo strategijo razveljavil nekatere trenutne dogovore.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje