Valentino Rossi po pozitivnem testu na COVID-19 izpušča VN Aragonije

0

Valentino Rossi bo ta konec tedna izpustil dirko za Veliko nagrado Aragonije in, potem ko je bil pozitiven na COVID-19 in postal prvi dirkač prvenstva serije MotoGP, ki bo moral zaradi koronavirusa izpustiti dirkaški vikend.

Podobno kot Formula 1 tudi prvenstvo MotoGP uporablja stroge omejitve za zaustavitev širjenja COVID-19, čeprav je tudi elitni motociklistični razred zabeležil več primerov bolezni v paddocku, med drugimi je bil pozitiven tudi  dirkač serije Moto2 Jorge Martin, ki je moral izpustiti dirko v Misanu.

Rossi je na svojem Instagramu potrdil, da je bil njegov test na covid-19 pozitiven, kar pomeni, da bo moral izpustiti prihajajočo dirko.

Na žalost sem se danes zjutraj zbudil in nisem se počutil dobro, «je objavil Rossi na družbenih omrežjih.

“Bolele so me kosti in imel sem rahlo vročino, zato sem takoj poklical zdravnika, ki me je dvakrat pregledal.”

“Rezultat “hitrega PCR testa” je bil negativen, tako kot test, ki sem ga opravil v torek.”

Toda drugi, katerega rezultat so mi poslali danes popoldne ob 16. uri, je bil žal pozitiven. Sem izredno razočaran, da bom moral izpustiti dirko v Aragoniji. Rad bi bil optimističen in samozavesten, vendar pričakujem, da bom odsoten tudi na drugi dirki v Aragoniji. Žalosten sem in jezen, ker sem se po svojih najboljših močeh spoštoval protokol in čeprav je bil test, ki sem ga imel v torek negativen, sem se od prihoda iz Le Mansa samoizoliral. Kakor koli že, tako je in ne morem storiti ničesar, da bi spremenil situacijo. Zdaj bom upošteval zdravniške nasvete in upam le, da se bom kmalu dobro počutil. “

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje