Uradno: Grosjean in Magnussen po koncu sezone zapuščata ekipo Haas

0

Dirkača ekipe Haas Romain Grosjean in Kevin Magnusen sta danes zjutrej potrdila, da ob koncu sezone zapuščata ekipo Haas, ki naj bi v okviru prihajajočega dirkaškega vikenda v Portimau potrdila nov dirkaški par za sezono 2021.

Po navedbah danskega časnika Ekstra Bladet naj bi ameriško moštvo trenutna dirkača Kevina Magnussena in Romaina Grosjeana pred začetkom dirkaškega vikenda na Portugalskem obvestilo, da z njima ne namerava podaljšati pogodbe.

Grosjean, ki ekipo zapušča po petih letih je ob potrditvi novice zapisal:

“Zadnje poglavje je zaprto in knjiga je končana. V ekipi Haas F1 sem bil od prvega dne. V petih letih, v katerih smo šli skozi vzpone in padce, sem na 92. ​​dirkah dosegel 110 točk, toda pot se je splačala. Veliko sem se naučil, postal boljši voznik in tudi boljši človek.

Magnussen, ki pri Haasu preživel štiri leta, je dejal:

“Sezona 2020 bo moja zadnja z ekipo Haas. “Biti del povsem nove ekipe je bil izziv, v katerem sem zelo užival, in mi je prinesel ogromno izkušenj, ki so mi pomagale, da sem rasel in se razvijal kot dirkač. “Rad bi se zahvalil Geneu [Haas], Guentherju [Steiner] in celotni dirkaški ekipi za zvestobo in zaupanje v zadnjih štirih letih.

Prvi favorit za sedež je ruski dirkač Nikita Mazepin, ki k Haasu prihaja s sponzorskimi milijoni svojega očeta, milijarderja Dmytrija Mazepina, medtem ko naj bi se Rusu pridružil še član Ferrarijeve mladinske dirkaške akademije.

Po predvidevanjih Gazette dello Sport naj bi to bil vodilni dirkač Formule 2 Mick Schumacher, saj naj bi se pri Ferrariju odločili, da bo Antonio Giovinazzi skupaj s Kimijem Raikkonenom še naprej dirkal za Alfo Romeo.

Šef Haasa Gunther Steiner je za Sport1 povedal, da želi dirkaško zasedbo, ki bo v ekipi ostala dolgoročno.

“Ena od stvari, ki si je želim je ta, da enako dirkaško zasedbo obdržimo tudi v sezoni 2022, ko bodo v veljavo stopila nova pravila.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje