Tudi Lawrence Stroll pozitiven na covid-19

0

Potem ko je včeraj Lance Stroll razkril, da je bil po dirki za VN Eifla pozitiven na testiranju za covid-19, se je izkazalo, da se je z novim koronavirusom okužil tudi njegov oče, lastnik ekipe Racing Point in Aston Martina, Lawrence Stroll.

Lance Stroll je razkril, da je bil po dirki za VN Eifla na Nurburgringu pozitiven na covid-19, vendar je v vmesnem času okreval in bo nastopil na prihajajočem dirkaškem vikendu na Portugalskem.

Stroll st. je v četrtek, 8. oktobra, obiskal domačo bazo Aston Martina v Veliki Britaniji, kjer je bil testiran. Dan kasneje so bili znani rezultati in ta rutinski test je potrdil okužbo z novim koronavirusom. Stroll nato ni bil prisoten na dirkah v Rusiji in Nemčiji, posledično pa se njegov sin ni okužil od njega.

Lance Stroll je sicer zaradi želodčnih težav moral izpustiti vikend na Nurburgurgringu, kjer ga je v dirkalniku ekipe Racing Point nadomeščal Nico Hulkenberg. Kanadčan je bil kljub temu tekom dirkaškega konca tedna v Nemčiji negativen na vseh testiranjih, okužba pa je bila potrjena šele, ko se je Kanadčan vrnil domov.

Stroll je na Instagramu zapisal:

Vsem želim sporočiti, da sem bil po vikendu za VN Eifla pozitiven na Covid-19. Počutim se stoodstotno in od takrat imam negativne rezultate.”

Na Nurburgring sem prispel po negativnem testiranju. V soboto zjutraj sem se začel slabo počutiti in se zbudil z razdraženim želodcem. Sledil sem protokolu FIE in se samostojno izoliral v svojem avtodomu ter nisem več vstopil v paddock. Nisem bil pripravljen za dirkanje, zato sem v nedeljo zgodaj zjutraj odletel domov. Ker se še naprej nisem počutil dobro, sem v nedeljo zvečer opravil nov Covid test. Naslednji dan so bili rezultati pozitivni, zato sem naslednjih 10 dni ostal doma samoizoliran. Na srečo so bili moji simptomi precej blagi.

V ponedeljek ta teden sem bil ponovno testiran in moji rezultati so bili negativni. Počutim se odlično in komaj čakam, da se vrnem v ekipo in dirkam na Portugalskem, «je dodal Stroll.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje