Schumacher, Ilott in Shwartzman so uživali v ‘nepozabnem’ testu Ferrarijevega F1 bolida

0

Mick Schumacher, Callum Ilott in Robert Shwartzman so v sredo uživali na “nepozabnem” testiranju Ferrarijevega F1 dirkalnike iz sezone 2018, ki je služilo kot priprava na njihov debi na dirkaških vikendih Formule 1.

Ferrari je za tri vodilne člane svoje vozniške akademije, ki bodo pred koncem leta nastopili tudi na prostih treningih Formule 1,  na svoji stezi v Fioranu organiziral posebno testiranje dirkalnika SF71H iz sezone 2018.

Po besedah ​​tehničnega direktorja Ferrarijeve vozniške akademije Marca Matasse so Schumacher, Ilott in Shwartzman v Fioranu zaključili svoje programe in se hitro prilagodili F1 dirkalniku.

Ni enostavno prestopiti z načina vožnje, ki ga zahtevajo dirkalniki formule 2, na tistega, ki je najbolj primeren formuli 1, “je dejal Matassa.

“Bolid ima veliko več moči, bistveno bolj dovršen zavorni sistem in servo volan, ki za pravilno uporabo zahteva občutljivost in natančnost.”

“Vendar so bili vsi zelo hitri in so takoj dirkali z  dobrim ritmom. Verjamem, da bodo krogi, ki so jih opravili v Fioranu, zelo koristni, ko bosta Mick in Callum v petek dirkala na Nurburgringu.”

Mick Schumacher bo v sklopu dirkaškega konca tedna na Nrburgringu tudi formalno debitiral v Formuli 1. Mladi dirkač Formule 2 bo nastopil na prvem prostem treningu, ko bo sedel za volan dirkalnika ekipe Alfa Romeo, v katerem bo zamenjal Antonia Giovinazzija.

Poleg Schumacherja bo svoj debi pri ekipi Haas na dirkaškem vikendu F1 dočakal tudi njegov kolega iz Ferrarijeve dirkaške akademija Callum Ilott, medtem ko bo Robert Shwartzman svojo priložnost dobil ob zaključku sezone v Abu Dabiju.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje