Red Bull: Če ne bo dogovora o zamrznitvi razvoja motorjev, bomo zapustili F1

1

Pri Red Bullu zatrjujejo, da bodo, v kolikor Formula 1 ne bo zamrznila razvoja motorjev z obema ekipama zapustili elitni razred motošporta. Težavo za ekipo rdečih bikov predstavlja predvsem Ferrari, ki si zamrznitve nikakor ne želi, Scuderia pa bi lahko na morebiten predlog vložila veto.

Potem ko je Honda napovedala, da bo konec leta 2021 zapustila F1, mora Red Bull poiskati alternativno rešitev za prihodnost. Hondina odločitev, da konec prihodnjega leta zapusti Formulo 1 pomeni, da bosta ekipi Red Bull Racing in Scuderia AlphaTauri morali najti novega dobavitelja pogonskih agregatov.

Ker bo Renault prihodnje leto po odhodu Mclarna k Mercedesu ostal brez odjemalcev, bi se tako lahko zgodilo, da francoski proizvajalec praktično ne bi imel besede pri obnovitvi partnerstva z Red Bullom, saj bi moral ekipi rdečih bikov dobavljati motorje, če le ta ne bi našla druge rešitve.

Glavni svetovalec ekipe Red Bull Dr Helmut Marko pa je razkril, da je prvi izbor ekipe rdečih bikov nadaljevanje razvoja Hondinih motorjev, vendar zgolj ob pogoju, da bo FIA zamrznila razvoj motorjev.

Po poročanju nemškega AMuS-a naj bi bili zamrznitvi razvoja načeloma naklonjeni pri Mercedesu in Renaultu, medtem ko naj bi predlogu nasprotovali pri Ferrariju.

To je zelo zapletena tema. Prav tako zapletena kot so ti motorji. Če bi bili pogovori s Hondo pozitivni bi bilo najbolje, da prevzamemo pravice intelektualne lastnine in vse kar je potrebno, da nato motorje razvijamo sami v Milton Keynesu. Toda to je mogoče le pod pogojem, da so motorji zamrznjeni najkasneje do prve dirke leta 2022. Nadaljnjega razvoja si ne moremo privoščiti niti tehnično niti finančno. To je predpogoj. Če tega ne bo, bo Red Bull z obema ekipama zapustil Formulo 1.

Kdo so kandidati, ki bi lahko za Red Bull še naprej razvijali Hondin motor

 

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Ja v redu potem pa nasvidenje. Imajo Renaultov motor na razpolago ki je na istem nivoju kot Honda