Racing Point: Mercedesovo letošnje vzmetenje uporabljamo že sedaj

0

Tehnični direktor ekipe Racing Point Andy Green je potrdil, da britansko-kanadska ekipa že uporablja letošnjo specifikacijo Mercedesovega vzmetenja.

Ta sprememba je bila sicer predvidena za naslednjo sezono, vendar so potem, ko je FIA prižgala zeleno luč, pri Racing Pointu posodobitve uspeli pripraviti že do začetka dirkaškega vikenda v Rusiji.

Mercedes ekipi Lawrenca Strolla sicer že dobavlja menjalnik in zadnje vzmetenje, do tega trenutka pa je Racing Point uporabljal elemente zadka lanskega Mercedesa W10.

Ker pa je FIA nedavno potrdila, da lahko satelitske ekipe nadgrajujejo navedene komponente, ne da bi pri tem uporabili katerega od treh dovoljenih razvojnih žetonov, so konkurenčne ekipe zaskrbljene, da bo tehnološko naprednejši zadnji del W11 Racing Pointu prinesel še dodatno prednost.

Da Racing Point že uporablja letošnjo specifikacijo Mercedesovega vzmetenja, je potrdil tehnični direktor Andy Green.

Sezono smo pričeli z lanskimi Mercedesovimi rešitvami, medtem pa smo opravili določene modifikacije. Trenutno uporabljamo vzmetenje iz Mercedesa W11, kar je nujno, če želimo prihodnje leto uporabaljati njihov menjalnik.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje