Racing Point bo tudi prihodnje leto kopiral Mercedes

0

Tehnični direktor ekipe Racing Point Andrew Green je zatrdil, da namerava moštvo iz Silverstonu tudi v prihodnji sezoni uporabljati komponente letošnjega Mercedesovega dirkalnika W11.

Že ob predstavitvi pred pričetkom letošnje sezone je dirkalnik RP20 poskrbel za burne razprave znotraj karavane Formule 1, saj je bil že na prvi pogled zelo podoben lanskemu Mercedesu W10.

Polemike so se nadaljevale skozi celotno sezono, FIA pa je po preiskavi, ki so sprožile pritožbe konkurenčnih ekip, ekipo Racing Point kaznovala z odvzemom 15. konstruktorskih točk in finančno kaznijo.

Kljub vsem zapletom, pa tehnični direktor Racing Pointa, ki se bo v prihodnji sezoni imenoval Aston Martin zatrjuje, da se britansko-kanadsko moštvo ne namerava odreči svojemu načrtu.

Mislim, da lahko s tem nadaljujemo. Pravila to dovoljujejo, zato bomo nadaljevali z načrti. Preverili smo tudi pri organih FIE in menijo, da ni težav. Predpisi omogočajo ekipam, da svoje bolide nadgradijo po specifikacijah za leto 2020, zato se nam to zdi pošteno. Že pred koronsko krizo smo se odločiliza uporabo lanske specifikacije vzmetenje in sedaj tega ne bi smeli uporabljati proti nam.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje