Nova knjiga pripoveduje o posebni noči Kimija Räikkönena v Sao Paulu: Zabava se je končala na zadnjem sedežu “starodavne” Lade

0

Nova knjiga novinarja Heikkija Kulte pripoveduje zgodbo o posebni noči Kimija Räikkönena v Sao Paulu, kjer se je proslavljanje Finčevega naslova končalo na zadnjem sedežu starodavne Lade.

Ko je Kimi Räikkönen leta 2007 v Sao Paolu postal svetovni prvak, je Ferrari 21. oktobra v Sao Paulu priredil zasebno praznovanje, Heikki Kulta pa je bil edini finski novinar, ki je bil povabljen na zabavo.

Kulta v svoji knjigi pripoveduje, kako je zabava pravzaprav potekala. Piše, da je moštveni kolega Felipe Massa poskušal Räikkönena naučiti nekaj osnov sambe, vendar rezultati niso bili najboljši.

Po navedbah Kulte je Räikkönen pred polnočjo želel iti drugam, pridružil pa se jima je tudi Finčev dirkaški inženir Chris Dyer. Končali so na zaključni zabavi sezone F1, ki jo je gostila ekipa Red Bull.

Ob petih zjutraj se je lokal začel zapirati. Kimija sem našel sredi oblaka dima na vogalni mizi, kjer sta se z Vitantonijem Liuzzijem glasno pogovarjala in odločila sva se, da se vrneva v hotel.

Sčasoma sta se Räikkönen in Kulta preselila v čakalno vrsto za taksi na “dvorišču, ki se je zdelo kot avtomobilski odpad.

»Kimi takrat ni imel potrpljenja in je predlagal, da vzamemo zarjavel moped oziroma lahek motocikel, ki je bil videti zapuščen, vendar sem mu svetoval, naj raje počakamo.

Na koncu sva le dočakala najin taksi in to je bila starodavna Lada. Kimi je opazil mehanika iz McLarenove dobe, ki ga je predstavil kot Elvisa in ga povabil v naš taksi Tako smo se vsi trije natlačili na zadnji sedež Lade. “

Mehanik je sedel na levi, Kimi na sredini, jaz pa na desni. Vzmet, ki je štrlela iz obrabljene klopi, je bila vidna skozi tkanino na sredini in menda je pritiskala naravnost Kimijevo zadnjico. Bila je zares šampionska vožnja do hotela. Običajno se svetovne mega zvezde premikajo v limuzinah. V hotel smo se na zmagovalno noč pripeljali z verjetno prav tako starim avtomobilom, s katerim je Kimi kot majhen fant začel svoj avtomobilski hobi v Espooju. V hotel smo prispeli ob sedmih zjutraj in takrat sem mu čestital za naslov.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje