Mercedes bo postal drugi največji delničar Aston Martina

0

Mercedes-Benz naj bi postal drugi največji delničar Aston Martina, kar izvršni direktor in lastnik Lawrence Stroll označuje kot prelomen trenutek v zgodovini legendarne britanske znamke.

Aston Martin je ob predstavitvi rezultatov tretjega četrtletja najavil dodatno poglobitev partnerstva z Mercedes Benzom, ki bo postal tudi drugi največji delničar družbe, ki je v lasti Lawrencea Strolla. Vezi med obema partnerjema se bodo v naslednjem letu še okrepile tudi v Formuli 1, ko bo Aston Martin tudi formalno vstopil v elitni razred motošporta.

Mercedes naj bi svoj delež v podjetju povečal na 20%, hkrati pa Aston Martinu omogočil dostop do vrste tehnologij svetovnega razreda, vključno z arhitekturo pogonskega sklopa za običajna, hibridna in električna vozila) in arhitekturo električnih motorjev, za vse izdelke, predstavljene do leta 2027.

Lastnik in izvršni direktor Aston Martina Lawrence Stroll je poudaril izjemen pomen razširjenega sodelovanja s Stuttgartom.

To je trenutek preobrazbe za Aston Martin in rezultat pol leta polnega truda. Podjetje želimo usmeriti k uspehu, da izkoristi ogromno in razburljivo priložnost, ki je pred nami. Izjemno sem zadovoljen z dosedanjim napredkom in dejstvom, da smo pred načrtovanimi roki, kljub temu da smo delovali v teh najzahtevnejših časih.

Danes smo naredili še en velik korak naprej, saj se se naše dolgoročno partnerstvo z Mercedes-Benz AG preusmerja na povsem drugo raven, ko postajajo eden največjih delničarjev podjetja. S tem novim razširjenim sporazumom zagotavljamo dostop do vrhunskih tehnologij, ki podpirajo naše dolgoročne načrte širitve izdelkov, vključno z električnimi in hibridnimi pogonskimi sklopi. To partnerstvo podpira naše zaupanje v prihodnost. “

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje