Hamilton: Ni lepo slišati, da zmagujem samo zaradi Mercedesa

1

Lewis Hamilton priznava, da ni lepo slišati kritik, da zmaguje samo zaradi odličnega Mercedesovega bolida, a hkrati dodaja, da je njegovih 91 zmag v Formuli 1 posledica ekipnega dela.

Hamilton se je z nedeljsko zmago, s katero je izenačil rekord 91. zmag Michaela Schumacherja zapisal v knjigo rekordov, Britanec pa bo najverjetneje še tekom letošnje sezone sam na vrhu večne lestvice zmag v Formuli 1.

Kljub svojim neverjetnim dosežkom, pa je Hamilton večkrat deležen kritik, da so njegove zmage zasluga predvsem v zadnjih letih nepremagljivega Mercedesovega dirkalnika.

Hamilton je za The Race povedal:

To ni vedno lepo slišati, vendar nisem jezen. Vem, da tisti, ki govorijo takšne stvari ali dajejo komentarje, preprosto ne vedo kaj se zares dogaja. Mislim, da je v življenju pogosto tako, da podamo napačno mnenje o nečem, če ne po nimamo popolnih dejstev. Potrebno se je zavedati, da so zmage v F1 posledica truda celotne ekipe. Tako je bilo pri meni in tako je bilo tudi pri Michaelu. Zmage so v Formuli 1 vedno zasluga celotne ekipe.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Markec

Tudi Bottas ima Mercedes….