Hakkinen: Za to kar je v F1 dosegel Hamilton ni dovolj zgolj dober bolid

0

Dvakratni svetovni prvak Formule 1 Mika Hakkinen je stopil v bran Lewisu Hamiltonu, ki je z zadnjem času deležen številnih kritik, da so njegovi uspehi pogojeni s prevlado Mercedesovega bolida in pomanjkanjem konkurence znotraj moštva. Hakkinen je prepričan, da se takšnih uspehov ne da doseči zgolj z dobrim dirkalnikom.

Hakkinen je v svoji kolumni za Unibet po dirki na Nurbrgringu zapisal: “Impresivno je bilo gledati Lewisa Hamiltona, ko je na nedeljski Veliki nagradi Eifea izenačil rekord 91. zmag Michaela Schumacherja.”

Zmagati eno Veliko nagrado ni enostavno, toliko težje pa je to ponoviti tolikokrat, kot je to storil Hamilton To je v Formuli 1 zelo poseben dosežek in na katerega je lahko Lewis v celoti ponosen. Za zmago na dirkah in v svetovnem prvenstvu je potrebno veliko stvari, vključno z odličnim bolidom, močnim moštvenim kolegom in izvrstno ekipo ljudi, ki vas bodo podprli. Lewis je pri Mercedesu vse to tudi imel.

Nihče ne bi smel pomisliti, da je to, kar je storil Lewis, preprosto pogojeno z dejstvom, da ima najboljši bolid. Takšni uspehi zahtevajo sposobnost, kondicijo, uporabo vseh znanj in osredotočenost, da lahko zmaguješ znova in znova. Lewis je očitno našel pot do tega in sedaj žanje uspehe svojega dela.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje