Ferrari na Portugalsko z novim posodobitvenim paketom

1

Mattia Binotto je po dirki za VN Eifla izrazil zadovoljstvo nad delovanjem novega aerodinamičnega paketa, ki je po besedah šefa Ferrarijeve F1 ekipe upravičil pričakovanja in hkrati napovedal nove izboljšave, ki jih bo Scuderia preizkusila na naslednji dirki v Portimau.

Ferrari je v sklopu preteklega dirkaškega vikenda pred dirko za VN Eifla na Nurburgringu preizkusil nov aerodinamični paket, s katerim si je Scuderia želela storiti še korak naprej in se nekoliko približati najboljšim ekipam.

Ferrari je na Nurburging pripeljal novo dno in nov zadnji difuzor, s katerima želijo v Maranellu povečati downforce in stabilnost na zadku bolida SF1000, ki letos dirkačema povzroča veliko težav.

Charles Leclerc je dirko za VN Eifla končal na sedmem mestu, v Maranellu pa so lahko še posebej zadovoljni z Monačanovo predstavo v kvalifikacijah, v katerih je osvojil četrto mesto in si priboril start iz druge vrste.

Šef ekipe Mattia Binotto je bil po dirki zadovoljen z napredkom svoje ekipe.

Zadovoljni smo, saj posodobitve delujejo in to je vedno dober podatek. Na dirki nam je zmanjkalo nekaj hitrosti, vendar je bil napredek viden. Še posebej smo lahko zadovoljni s predstavo v kvalifikacijah, kjer smo storili velik korak naprej. Že na naslednji dirki bomo preizkusili dodatne novosti in upamo na nov pozitiven vikend. Osredotočili se bomo predvsem na področja na katerih imamo težave, predvsem z vidika hitrosti na dirki.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Martin

A zdej proti koncu sezone bodo posodabljali dirkalnik? Kje so bili poleti, a so spali? Itak ne bo nič, Binotto se tolaži da so bili četrti na treningu v Nemčiji. Treba je vedeti da v soboto ne delijo točk, problem je moč motorja in aerodinamika, ki ni sestavljena po merilu za letošnji motor, tako, da je ubistvu cel letošnji dirkalnik zafuran. Bolje bi bilo, da začnejo mislit na sezono 21, pa naj se malo zgledujejo po Mercedesu. No če pa že posodabljajo sedaj, ko je že itak vsega konec, potem naj dokažejo to s kakšnim tretjim ali drugim mestom na… Preberi več