Button: Hamiltonu manjka boj za naslov z Leclercom, Vettlom ali Verstappnom

0

Lewis Hamilton je na dobri poti do svojega sedmega naslova svetovnega prvaka, s katerim bi izenačil rekord Michaela Schumacherja. Svetovni prvak to počne v dominantnem Mercedesu, kar pomeni, da v boju za naslov praktično nima konkurence. Po besedah njegovega nekdanjega Jensona Buttona bi si Hamilton želel naslove osvajati na drugačen način.

Hamilton za Schumacherjevim rekordom 91. zmag zaostaja le še za zmago, s slavjem ob koncu sezone pa bi izenačil tudi Nemčev rekord sedmih naslovov svetovnega prvaka. Britanec mejnike premika v dominantnem stilu, saj ga lahko teoretično ogrozi zgolj njegov moštveni kolega Valtteri Bottas.

Button, da je Hamilton zadovoljen z lovom na rekorde, pa vendar mu nečesa primanjkuje.

“Poznam Lewisa, rad zmaguje, zagotovo je zmagovalec in izjemen dirkač, toda vem, da trenutno ne uživa v zmagah tako, kot če bi jih dosegel po tesnem boju s konkurenčnimi dirkači. Če bi imeli Charles Leclerc, Sebastian Vettel ali Max Verstappen bolid, s katerim bi lahko izzvali Lewisa, mislim, da bi v tem primeru veliko bolj užival. Ali pa če bi imel za nasprotnika Michaela Schumacherja in bi ga lahko premagal v neposrednem boju. To bi mu pomenilo več.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje