Bo Red Bull Mercedesu izmaknil Georgea Rusella?

0

Alexander Albon je pri Red Bull Racingu pod močnim pritiskom in ta trenutek se zdi, da je njegova usoda že zapečatena. Po besedah nekdanjega dirkača F1 ​​Christijana Albersa bi bil  najboljši človek za to službo George Russell, kljub temu da naj bi bil favorit Nico Hulkenberg.

Albon je že leto in pol pod pritiskom ekipe Red Bull, saj Tajec kot zamenjava Pierra Gaslyja ni prinesel pričakovanih rezultatov. Po Albersovih besedah ne gre več za stvar prihajajočih dirk, temveč je bila odločitev o Albonovem odhodu sprejeta že zdavnaj.

“Tudi če bo na naslednjih dveh ali treh dirkah dirkal zelo dobro, Red Bull ne bo več tvegal. Sedaj se ne bodo več vračali nazaj. Njegov značaj ni primeren za Red Bull, saj je v primerjavi z Verstappnom bistveno manj agresiven. To je povsem drugačen svet, čeprav prihajata iz istega obdobja, “je dejal Albers v podkastu časnika De Telegraaf.

Nekdanji voznik Formule 1 se ne strinja, da bi bil najboljša izbira za Red Bull Nico Hulkenberg.

”V svoji karieri je pokazal, da je talent, ne pa tudi supertalent. Pri Renaultu ga je premagal tudi Daniel Ricciardo. Razumem, da si Max želi, da bi bil njegov moštveni kolega, saj ga ob dejstvu, da ga je Ricciardo premagal, to daje določeno samozavest.”

”Čisto glede hitrosti pa bi izbral Georgea Russella. Je tudi mladenič, na katerega se lahko zanesete, saj je še vedno zelo mlad, tako kot Max. Menim, da Russell to zmore bolje kot Hulkenberg,” je še dodal Albers.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje