Zakaj je Mercedes zavrnil Bottasovo prošnjo po alternativni strategiji

0

Pri Mercedesu pojasnili vzroke za odločitev, da zavrnejo prošnjo Valtterija Bottasa, ki je želel sredi dirke uporabiti drugačno strategijo, kot Lewis Hamilton in si tako povečati možnosti za napad na moštvenega kolega.

Ko je Hamilton pri ponovnem startu po prekinitvi dirke znova prevzel vodstvo, je razočarani Bottas med dirko zaprosil svojo ekipo, da želi pri naslednjem postanku zmes pnevmatik, ki bo drugačna od tiste, ki jo bodo namestili Hamiltonu.

Finčevi želji pri Mercedesu niso ugodili, saj so tako Hamiltonu, kot Bottasu ob postanku namestili najtršo različico Pirellijevih pnevmatik.

Vzroke za takšno odločitev je pojasnil Glavni strateg Mercedesa James Vowles.

Pred 30. krogom sta bila oba dirkača na srednje trdi zmesi pnevmatik in pri Valtteriju smo začeli opažati vibracije. Obraba je bila večja od pričakovane želeli smo se izogniti ponovitve tistega, kar se je zgodilo v Silverstonu. Šlo je zgodnejši postanek, kot smo ga pričakovali in oba dirkalnika smo želeli varno pripeljati do cilja. Če bi bile okoliščine običajne bi z veseljem poskusili kaj drugačnega z Valtterijem, toda zaradi varnosti smo se odločili za trde pnevmatike.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje