Užaljeni Hamilton po kazni: Vse, da me upočasnijo, toda prav, bom preživel

1

Lewis Hamilton je bil po kazni 10. sekund, zaradi katere se je moral na dirki v Rusiji sprijazniti s tretjim mestom vidno nezadovoljen nad odločitvijo komisarjev. Hamilton je že med dirko užaljeno pripomnil: “Vse, da me upočasnijo, toda prav, bom preživel”

Lewis Hamilton se je tik pred začetkom dirke znašel v novi preiskavi, saj je Britanec po izvozu iz boksov preizkusil start izven območja, ki ga za tovrstne teste predpisuje FIA.

Hamilton je dirko za VN Rusije v Sočiju pričel z najboljšega startnega položaja, Britanec pa se je tik pred začetkom dirke znašel v preiskavi komisarjev, saj je ob vožnji na startno mesto preizkusil start izven cone, ki dirkačem dovoljuje trening speljevanja.

Dirkač Mercedesa je po startu ubranil vodstvo dirko, nato pa so mu komisarji podelili dvojno kazen pribitka petih sekund, za oba starta, ki ju je izvedel pred dirko. Hamilton je moral svojo kazen odslužiti med svojim edinim postankom v boksih, s tem pa si je pridelal zaostanek, ki ga do konca dirke ni mogel več nadoknaditi.

Ko je Britanca njegov dirkaški inženir med dirko obvestil o kazni, je Hamilton odvrnil:

“Karkoli, da me upočasnijo, ampak v redu je, bom preživel.”

Hamilton je bil redkobeseden tudi ob koncu dirke, vodno nezadovoljen pa dogodkov pred dirko ni želel komentirati.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Predator

Točno tako ti treba PE..DR en! Saj pa nisi Bog v F1 pa tvoje klanjanje pred vsako dirko in majice!!!!