Todt: Volkswagen je dobrodošel v Formuli 1

0

Predsednik FIE Jeant Todt upa, da besede šefa Volkswagna Herberta Diesa nakazujejo, da nemški gigant resno razmišlja o vstopu v Formulo 1.

Volkswagnov šef Herbert Diess je nedavno Formuli 1 poslal močan namig o potencialni prihodnosti nemškega proizvajalca avtomobilov v elitnem razredu motošporta.

Čeprav sta znamki koncerna Volkswagen Audi in Porsche že nekaj časa prisotni v Formuli E, Diess zatrjuje, da sam preferira najvišji razred motošporta, tudi če razmišlja o prihodnosti same tehnologije.

“Po mojem osebnem mnenju bi bilo bolje nadaljevati z “motornimi” dirkami,” je dejal na Linkedinu.

“F1, ki bo z uporabo sintetičnih goriv postala ogljično nevtralna, bo veliko bolj vznemirljiva in zabavna, kot njena tehnološka konkurenca Formula E, “je dodal Diess.

Predsednik FIE Jean Todt je Diessove besede komentiral v pogovoru za AMuS, ob tem pa upa, da nemški koncern dejansko načrtuje vstop v Formulo 1.

“Slišal sem za to, vendar ne od gospoda Diessa osebno,” je dejal Todt. “Zato želim biti previden pri svojih komentarjih. Ne vem, ali je to res rekel na tak način. Če je, mu lahko rečem le: Dobrodošli v Formuli 1. “

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje