Sergio Perez: Red Bull, Haas ali Alfa Romeo?

0

Sergio Perez je po tednih ugibanj uradno potrdil, da po sedmih letih letih zapušča ekipo Racing Point, Mehičana pa bo v moštvu, ki bo prihodnje leto nosilo legendarno ime Aston Martin zamenjal štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel.

Pred nekaj meseci Sergio Perez še ni pričakoval, da se bo znašel na trgu dirkačev za sezono 2021. To se je spremenilo, potem ko je Ferrari potrdil, da bo konec leta ekipo zapustil Sebastian Vettel, kar je na koncu privedlo do prestopa štirikratnega svetovnega prvaka k Aston Martinu.

Upam, da bom še naprej dirkal, vendar je to odvisno od tega, ali najdem projekt, ki me bo motiviral, da bom lahko dirkal na 100. odstotkih svoje moči. Ekipi sem se pridružil v težkih časih. Premagali smo veliko ovir in na to sem zelo ponosen. Upam, da lahko kmalu postrežem z dobrimi novicami, a za zdaj uživajmo na prihajajočih dirkah.” Sergio Perez

Bi se Perez lahko pridružil Red Bullu?

Red Bull je od treh velikih ekip edini, ki bi lahko za leto 2021 še spremenil svojo dirkaško zasedbo. Ferrari je že pred časom ob Charlesu Leclercu potrdil Carlosa Sainza, podaljšanje pogodbe med Lewisom Hamiltonom in Mercedesom pa je le še vprašanje časa.

V ekipi iz Milton Keynesa so pred kratkim zatrdili, da kljub povprečnim rezultatom ohranjajo zaupanje v Alexandra Albona. V kolikor bi se pri Red Bullu vendarle odločili zamenjati britansko-tajskega dirkača pa se zdi, da je prvi favorit za njegov sedež Pierre Gasly, še posebej potem, ko je dirkač ekipe AlphaTauri v Monzi slavil svojo premierno zmago v Formuli 1.

Kljub temu pa bi se lahko pri Red Bull teoretično odločili, da bi Albona premestili v sestrsko ekipo, kjer bi zamenjal Daniila Kvyata, novega moštvenega kolega Maxa Verstappna pa bi iskali zunaj svojega nabora dirkačev. V tem primeru bi bil Perez zagotovo dobra izbira, saj si je Mehičan v zadnjih letih prislužil ugled hitrega in koristnega dirkača, ki lahko svoji ekipi privozi veliko število točk.

Red Bull bi lahko upošteval tudi Perezevo tržno zanimivost, saj ima Mehičan na območju latinske Amerike veliko število navijačev, hkrati pa ni zanemarljiva tudi njegova povezava z enim izmed najbogatejših zemljanov Carlosom Slimom.

Haas ali Alfa Romeo?

Nekoliko bolj realen se zdi scenarij, da bi Perez svojo kariero v Formuli 1 nadaljeval bodisi pri ekipi Haas, bodisi pri ekipi Alfa Romeo.

Oba ekipi še nista potrdili svoje dirkaške zasedbe za sezono 2021, pri Haasu pa so medtem že potrdili, da obstaja možnost zamenjave celotne dirkaške zasedbe, ki jo sestavljata Romain Grosjean in Kevin Magnussen.

Prav tako bi se Perez lahko nadejal sedeža v ekipi Alfa Romeo, še zlasti v primeru, če bi se Kimi Raikkonen odločil za upokojitev po koncu sezone. Mehičan je za moštvo iz Hinwilla že dirkal, ko se je le to še imenovalo Sauber, pri Alfi Romeo pa bi težko zavrnili sponzorske milijone, ki bi jih s sabo pripeljal Perez.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje